Bošnjaci prikupili 8.100€ za rad Instituta “Vakufa znanja” akademika Muamera Zukorlića

0
740

Generalni sekretat Instituta za historiju, demografiju i antropologiju Sandžaka za Zapadnu Evropu Asmir Bihorac pokrenuo je akciju na Viber grupi “Institut IHDASA“, gdje je pozvao zainteresirane Bošnjake da uzmu učešćee i pomognu finansijski rad Instituta.  Bošnjaci iz cijelog svijeta su se odazvali i za nekoliko dana prukupljeno je i obećano 8.100€ za Institut “Vakuf znanja” akademika Muamera Zukorlića, gdje će se održati i Ljetnja škola, gdje će predavači biti naši uvaženi akdemici, a naši mladi imati priliku primati znanje od najboljih umova među Bošnjacima. 

Bošnjaci iz dijaspore posebno su se zahvalili akademiku Šerbu Rastoderu koji je inicijator projekta i predsjednik Instituta za historiju, demografiju i antropologiju Sandžaka.

Rhm. Muftija Zukorlić najviše je ulagao u skolstvo, sticanje i prenošenje znanja, a Bošnjaci cijene to nastavljajući putem koji im je akademik Zukorlić zacrtao i trasirao.

Poruka pokretaču akcije Asmiru Bihorcu od akademika Šerba Rastodera:

Uvaženi gospodine Bihorac, 

zadivljen sam odzivom ljudi za pomoć i prikupljanje sredstava za naš “Vakuf znanja”. Znao sam da je sve što imamo stvorio narod. Rahmetli Muamer Zukorlić mi je nekada govorio: ,,Nema to što Bošnjak ne može, kada treba, samo hoće da zna zašto?”. Imajući ovo na umu, molio bih Vas da se u moje ime, u ime Instituta i svih onih okupljenih oko “ Vakufa znanja” akademika Muamera Zukorlića prenesete svim donatorima znak zahvalnosti. Bit će privilegovani činjenicom da će svi biti pozvani da prisustvuju onome što se stvara, a mi počašćeni mogućnošću da kažemo – TO JE NAŠ NAROD!

Akademik Šerbo Rastoder – predsjednik Instituta za historiju, demografiju i antropologiju Sandžaka
Asmir Bihorac – sekretar Instituta za historiju, demografiju i antropologiju Sandžaka

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here