Šehid Edin je pokazao rušiteljima i kriminalcima da je borba na putu istine skuplja od života

0
1172

Višedecenijska borba na putu izvođenja naroda „Iz tmina na svjetlo“ nije nimalo lahka, posebno kad se uzme u obzir da su sile mraka spremne na podmićivanje, zastrašivanje, pa čak i na likvidacije promotera istine, dobra i pravde.

Ubistvo aktiviste SPP-a Edina Hamidovića je samo još jedan u nizu pokazatelja da mračne političke sile koriste nasilje kao svoju posljednju metodu kako bi sačuvali dominaciju nad polugama zla, pomoću kojih uništavaju ovaj narod već decenijama. Šehid Edin je pokazao kriminalcima da ih se ne plaši i da je borba za istinu skuplja od imetka, ali i od života, te tako postao simbol borbe za slobodu i pravdu.

Godinama unazad gledamo kako se postepeno uništava Sandžak – drogom, kockom, korupcijom, kriminalom i nasiljem. I šta nakon svega treba da uradimo? Da se uplašimo i da odustanemo, da postanemo kukavice koje šute i sve pakuju u mudrost? Da li treba da dopustimo da Sandžakom vladaju sile zla koje će trovati našu djecu, učiti ih nasilju, teroru i međusobnom ubijanju? Da li mi iz dijaspore, kada dođemo u Sandžak, treba da strahujemo da ćemo biti upucani kao što je upucan naš Edin? Kriminalci dobro znaju da se mi plašimo samo Gospodara svjetova i da nismo slabi i nemoćni, ali ne želimo da ovo parče zemlje bude mejdan fizičkih obračuna koji bi otvorili vrata velike smutnje i velikog zla. 

Obećavamo našem narodu da mi nećemo stati, nećemo se uplašiti, neće nas zaustaviti. Investiraćemo jos više, uključićemo se još snažnije u sve tokove Sandžaka, vršićemo utjecaj do zadnjeg atoma snage i sve s ciljem da imamo bezbjedan region, mir, pravdu i toleranciju. 

Uzdignućemo bajrak istine tako visoko da će biti vidljiv u svakom dijelu Sandžaka i tako duboko urezan u srcu svakog našeg djeteta. Naš cilj je da mlade učimo najvećim ljudskim vrijednostima, da našem narodu vratimo dostojanstvo i slobodu, te da sa svim dobrim ljudima, a na čelu sa najsposobnijima, koristeći se bogatim resursima Sandžaka i investicijama naših vrijednih biznismena iz dijaspore i Sandžaka učinimo naš domovinski prostor ljepšim i prosperitetnijim. Sandžak zaslužuje da na njegovom čelu budu najbolji, a ne najgori sinovi. 

Narode moj, udružimo se na temelju istine, pravde i dobročinstva i dignimo glas protiv svih struktura zla. Ne dopustimo da Sandžakom vladaju sile zla koje ubijaju naše najbolje sinove. Na prvim sljedećim izborima pošaljimo ih na smetlište historije!

Mithat Mujović
Predsjednik ZSD

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here