ASMIR BIHORAC: ČUVAJMO NAŠE BOŠNJAČKO JEDINSTVO!

0
1283

Nije mi jasno zašto se neki bosanski mediji i dalje bave ljaganjem bošnjačkih patriota, lidera, konkretno akademika Muamera Zukorlića, zašto o njemu govore bez njegovog prisustva, zašto ne smiju da ga pozovu i pitaju o čemu im nije jasno? Čega se boji bosanska elita koja šuti dok zlonamjernici pokreću hajke na bošnjačke velikane?

Je li im cilj da izgube Islamsku zajednicu u Srbiji kojoj je duhovni centar u Sarajevu i koja jedina čvrsto čuva tu vezu. Ili im je cilj da se zaboravi žrtva Sandžaklija koji su više učinili za Bosnu nego neki što su na vrhu položaja u Bosni? Žele li to bosanski političari da izgube Sandžak kao što su i Srebrenicu izgubili? Zašto napadaju nas koji smo uvijek tu da pomognemo na bilo koji način? Na kraju, zašto i rijaset šuti kad zna koju je cijenu Sandžak platio da očuva Islamsku zajednicu koja podržava reisa u Bosni.

Znaju li vlastodršci u Bosni koliko sandžačka dijaspora čini za svoju maticu Bosnu, koliko organizatora promotivnih skupova, kurbanskih i drugih akcija? Ako se Bosna buni sto je muftija Zukorlić i u politici i pri rijasetu, zašto joj ne smeta što je, na primjer, Safet Softić potpresjednik SDA i predsjednik sabora Islamske zajednice, i mnogi drugi primjeri?

E pa čujte licemjeri svih vrsta, ma gdje bili: Ma koliko napadali, blatili, munafičili protiv najvećeg bošnjačkog sina akademika Muamera Zukorlića, znajte da nam vašim potvorama ništa ne možete, jer – svi smo mi Muamer Zukorlić!

Pozivam svu braću Bošnjake da ne padaju na fitne koje rade zlonamjerne adrese, medijske i druge, s ciljem da zavade Bošnjake Bosne i Sandžaka, već da svim snagama čuvaju naše Bošnjačko jedinstvo!

Asmir Bihorac, predsjednik BKZ u Luksemburgu

Pripremio: Hamza Škrijelj

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here