ODRŽANO PREDAVANJE U BKC SANDŽAK U WETZIKONU

0
360

U petak 8. aprila 2016.godine, u Bošnjačkom kulturnom centru Wetzikon (Švicarska) održano je predavanje na temu: ,,Pouzdana koordinacija – ključ uspjeha nacionalnih projekata” u organizaciji ZSD i BKZ Švicarske. Predavač je bila dr. Mersada Nuruddina Agović predsjednica Bošnjačke kulturne zajednice u BiH. 

,,U borbi za vjerske, nacionalne i kulturne vrijednosti bošnjačkog naroda, od velike važnosti je jaka i pouzdana koordinacija naših radnih timova” – kazala je dr. Agović, te navela primjere uspješno odrađenih projekata zahvaljujući kvalitetnoj saradničkoj koordinaciji.
Agović je ukazala na eventualne bolesti i slabosti učesnika timskog rada i uporedila ih sa slabostima likova iz Kur’anskih kazivanja: zavist Jusufove braće prema Jusufu a. s. i njihove spletke, njegova nagrađena sposobnost i njihova poniznost na kraju, zavist Kabila prema Habilu, neposlušnost Musaovog naroda nakon veličanstvenog prolaska kroz more i dr.
Bilo je riječi o potrebi uvođenja morala i etike u politiku, kako bi se dosadašnjim političarima pokazalo da je takvo političko djelovanje moguće. Kriminal, korupcija i sve društvene devalvacije koje su bile pošast dosadašnjih vladajućih stranki se mora eliminirati. Agović je, kroz svoje izlaganje isticala da se nepravdi uvijek treba suprotstavljati i bezrezervno truditi da se svome narodu, pa i cijelom društvu obezbijede kvalitetniji uslovi za život.
M. S.
imageimage (1)image (2)image (4)

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here