U Beču na donatorskoj večeri za BKC u Srebrenici prikupljeno 64 hiljade eura

0
548

004

Beč 26.10.2013. u glavnom gradu Austrije Beču održana manifestacija “SREBRENICE SESTRO” na kojoj je prikupljeno 64.000 eura za Bošnjački kulturni centar u Srebrenici.

Donatorskoj večeri su prisutvovali: glavni muftija IZ-e u Srbiji i predsjednik Skupštine Svjetskog bošnjačkog kongresa Muamer-ef. Zukorlić, predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije Hako Duljević, predsjednik Odbora za razvoj i ekonomiju SBK dr. Tarik Kurbegović, potpredsjednik Zajednice sandžačke dijaspore hadži Šefadil Ličina kao i brojni gosti iz dijaspore.

Prije manifestacije održana je Izborna skupstina BNF-a za Austriju na kojoj je izabran Glavni odbor i predsjednik BNF-a za Austriju Dževad Majdančić.

Nakon upečatljivog govora dr. Tarika Kurbegovića i prezentacije projekta BKC u Srebrenici Haka Duljevića skupu se obratio Muftija Zukorlić koji je ukazao na značaj vjerskog, kulturnog i nacionalnog osvješćivanja kazavši da su Bošnjaci sposoban narod koji u sebi ima ogromni potencijal.

Nekoliko stotina Bošnjaka koji zive u Beču sinoć su pokazali da zaista imaju svijesti o Srebrenici i svom vatanu. Takodjer, pokazali su da vjeruju i podržavaju svog neumornog lidera muftiju Muamer-ef. Zukorlića.

Čestitamo Bošnjacima Beča na svijesti koju su pokazali sinoć!

(BNF)

001 002 003 005 006 007 008 009 010 011 012 013

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here