Povodom 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave – ZSD upućuje srdačne čestitke

0
784

logo zsdU posljednjih nekoliko mjeseci Bošnjaci iz Sandzaka suočeni su sa nemilosrdnom i intenzivnom medijskom hajkom kao i napadima režimskih političara  i nesavjesnih pojedinaca koji imaju cilj oslabiti sveopće budjenje Bošnjačkog naroda.

Dvije decenije predanog rada odgovornih Bošnjaka i vrijednih aktivista na čelu sa liderom bošnjačkog pokreta muftijom Zukorlićem rezultirale su izgradnjom značajnih institucija koje su nada opstanka Bošnjaka u Sandzaku.

Svjesni smo da je put ka slobodi izuzetno skup ali smo spremni platiti cijenu i nećemo dozvoliti da našom sudbinom upravljaju drugi.

Zastava Sandzaka neće nikada biti zastava predaje i poraza već zastava ponosa, dostojanstva, pobjede  i slobode. Ma koliko put bio dug odlučni smo doći do cilja, ma koliko mrak zuluma i nepravde napadača potrajao nećemo zaspati dok ne dočekamo jutro pobjede i uspjeha.

U tom pogledu čestitamo svim Bošnjacima u zemlji i dijaspori dan bošnjačke nacionalne zastave Sandzaka sa željom da ujedinjenim snagama čuvamo naš vjerski kulturni i nacionalni identitet.

Predsjednik ZSD

Mithat Mujović

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here