Sanel Papić u posjeti BKZ “Sandžak-Vecikon” u Švicarskoj

0
595

Povodom obiljezavanja dana Sandzaka,1.decembra ove godine,pod organizacijom Zajednice sandzacke dijaspore,uprilicena je manifestacija na kojoj je,izmedju ostalih,prisustvovao evropski prvak u boksu i Ambasador sandzackog sporta Sanel Papi – poznatiji jos i kao „Sandzacki bombarder“. Tom prilikom Sanelu je urucena nagrada za afirmaciju sandzackog sporta a priznanje mu je urucio magistar Mithat ef. Mujovic,predsjednik Zajednice sandzacke dijaspore za Evropu. Sanel se prisutnima obratio sa par rijeci, istaknuvsi tom prilikom da je jako pocastvovan pozivom i da mu je jedna od zelja poslati svijetu pozitivnu sliku o njegovom narodu.

Naviknuti na njegovu skromnost,nismo ni ocekivali dugominutni govor jer,Sanel je momak koji sa malo rijeci puno toga kaze a njegovi uspjesi kojih je iz godine u godinu sve vise,govore o tome da je Sanel momak od DJELA a ne od pustih RIJECI. Za njega,sa sigurnoscu mozemo reci da je jedan od rijetkih sportista koji sav svoj trud ulaze kako bi svijetu pokazao da njegov Sandzak ima najvrjednije i najbolje sportiste.Zato Sanel, pored sportskih kvaliteta,posjeduje i one koji se sticu dobrim odgojem a to su svakako nesebicnost,skromnost i vjera u Jednog,Jedinog Boga. Svi njegovi govori, svi njegovi intervjui potvrdjuju cinjenicu da je Sanel u svijet sporta prvenstveno usao iz patriotskih razloga,tako da je svaka njegova borba, svaka njegova pobjeda primjer da se do uspjeha moze doci a da pritom ne dovodimo u pitanje svoje vjersko – eticke principe i moralne vrijednosti.

Narednog dana,tacije 2. Decembra, predsjednik Bosnjackog kulturnog centra Sandzak iz Vecikona, Redzep Zenovic kao i mnogi clanovi pomenutog centra, imali su cast po drugi puta ugostiti ovog ambasadora sporta. Podsjecanja radi, Sanel je prije otprilike godinu dana zijaretio ovaj dzemat, imao priliku upoznati se sa njegovim dotadasnjim radom a samim tim i steci mnoga poznanstva sa clanovima tog dzemata. Stoga, nije na odmet pomenuti da je Sanel svojom dobrotom i skromnoscu prirastao k srcu mnogima iz centra pa nije ni cudo sto ga vecina tih ljudi smatraju i svrstavaju u kategoriju rado vidjenih gostiju.

Clanovi Bosnjackog kulturnog centra, istog dana, bili su pocasceni jos jednom velikom posjetom. U pitanju su glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer ef. Zukorlic, kao i predsjednik Zajednice sandzacke dijaspore za Evropu magistar Mithat ef. Mujovic, koji su, takodjer, bili u posjeti dzematu iz Vecikona.

Ugodno druzenje uz prijatan razgovor sa uvazenim gostima, nastavljen je poslije obavljenog podne namaza  do kasnih popodnevnih sati.

Dzenad-Alma Hodzic

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here