ZSD/BKZL: Hitno sprovesti volju građana Petnjice

0
619

Nakon održavanja konsultativnog referenduma, 4. avgusta ove godine, na kojem su stanovnici Petnjičkog kraja apsolutnom većinom podržali inicijativu povratka Petnjici statusa opštine, konstatujemo da i nije puno toga urađeno kako bi se implementirala izražena volja građana.

Štaviše, svjedoci smo da se pitanje povratka Petnjici statusa opštine, ponovno i naveliko zloubotrebljava u političke svrhe, što je posebno primjetno tokom trenutne predizborne kampanje u Crnoj Gori.

Bošnjaci u dijaspori, osobito oni koji su raseljeni iz Petnjičkog kraja a kojih je nemali broj, s osobitom pažnjom prate dešavanja u Južnom Sandžaku, te izražavaju svoje negodovanje zbog činjenica da volja građana u Petnjici još nije ispoštovana.

Bošnjačka kulturna zajednica u Luksemburgu – BKZL, i Zajednica sandžačke dijaspore – ZSD, kao relevantni predstavnici Bošnjaka u dijaspori, oštro osuđuju takvo nedolično i nedemokratsko ponašanje vlasti, te apeluju da se hitno i bez proračunatog odlaganja, izražena volja građana na referendumu ispoštuje.

BKZL – Faruk LIČINA, predsjednik

ZSD – Mithat Mujović, predsjednik

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here