U Dortmundu obilježeni Dan državnosti BiH i Dan Sandžaka

0
317

U organizaciji BKC Sandžak u Dortmundu, IKC Hattingen, IKC Minster i Zajednice sandžačke dijaspore u Dortmundu je održana manifestacija povodom obilježavanja Dana državnosti BiH i Dana Sandžaka.
Bilo je riječi o važnosti očuvanja domovine. Bosna i Hercegovina i Sandžak moraju se čuvati perom, znanjem i uzdizanjem kroz buduće generacije.
U uvodnom dijelu prisutnima se u ime domaćina obratio imam BKC Sandžak Abdullah ef. Mujović koji je poselamio skup.
Delegaciju Zajednice sandžačke dijaspore činili su njen predsjednik prof. Mithat Mujović i generalni sekretar mr. Muzafer Hadžić.
Domovina se mora čuvati, ako je želimo imati. Svoju djecu i buduće generacije moramo podizati u duhu vjere i tradicije, sa akcentom da su uvijek na usluzi svojoj domovini, istakao je Hadžić.
U nastavku prisutnima se obratio predsjednik ZSD prof. Mithat Mujović. Govorio je na temu unapređivanja ljudi kao glavnog resursa na dunjaluku. Unapređivanje kreće od samih sebe, da bismo uspjehom na tom planu mogli unapređivati zajednicu i ummet, zaključio je Mujović.
Skup su poselamili imami spomenutih džemata organizatora – Samir ef. Mavrić iz Minstera, Sead ef. Kolašinac iz Hattingena i na kraju hfz. Haris ef. Kalač ispred BKC Sandžaka koji je i proučio dovu na kraju skupa. Hfz. Haris ef. Kalač u svom obraćanju akcenat je stavio na način na koji trebamo čuvati i podizati svoju domovinu.

Pripremio: Hamza Škrijelj

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here