Otkrivena spomen ploča kao izraz zahvalnosti naroda BiH narodu Austrije

0
214

U prijestolnici Austrije, još jednom je dokazano, da je i 30 godina poslije ova država vezana za Bosnu i Hercegovinu kao maticu i Bošnjake kao narod. Otkrivena je spomen ploča kao izraz najdublje zahvalnosti narodu Austrije u znak sjećanja na prihvatanje i pružanje pomoći izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine. Inicijativa, koja je potekla od strane Ženskog foruma “Mimoza”, okupila je znamenite Bošnjake iz Beča, a među njima i predsjednik IKC Bošnjaka u Beču i prvi čovjek Zajednice sandžačke dijaspore prof. Mithat Mujović. Ovo je za sve Bošnjake, istakao je Mujović, veoma značajan projekat, jer se kultura sjećanja i zahvalnosti mora njedriti i čuvati. Dobra djela, dodao je, povezuju ljude, a ko nije zahvalan ljudima ne poznaje ni zahvalnost dragom Bogu.
Skupu su, pored Mujovića, prisustvovali i predstavnici opštine grada Beča, predstavnici brojnih društvenih organizacija, kao i ambasador Bosne i Hercegovine.
Gospođa Sara Da Costa, vijećnica škupštine bečke opštine 3. Okruga Landstrasseistakla je svoje zadovoljstvo ovakvim gestom, programom i projektom. Bošnjaci su, dodala je, uvijek bili sastavni dio austrijskog društva. Ta je veza neraskidiva.
Najavljena i buduća saradnja kroz sve raspoložive sfere bošnjačkih udruženja sa gradom Bečom.

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here