Mladi fudbaler rodom iz Sandžaka Ensar Škrijelj potpisao ugovor sa bundesligašem Hanoverom 

0
1089

Naši mladi odavno su nas navikli na uspjehe. Na žalost naše sredine, ali na sreću razvijenijih država, mi nismo nikada znali da ih prepoznamo, ali su drugi kupili naše najveće bisere. Takav je i mladi Ensar Škrijelj, talentovani fudbaler rodom iz Sandžaka. Nakon nekoliko uspješnih sezona u nižim njemačkim ligama uslijedio je nesvakidašan poziv. Naime, pozvao ga je glavni skaut budesligaša Hanovera uz poruku da ga već godinama prati i da je, obzirom da nije produžio ugovor sa starim klubom, Hanover spreman da mu ponudi ugovor. Sa svojim menadžerima oberučke je prihvatio ponudu i već kroz nekoliko kola gledaćemo ga na malim ekranima kako sa svojim timom ide ka cilju povratka u prvu Bundesligu – jednu od najelitnijih liga na svijetu.

“Glavni skaut Hanovera zvao me je i kazao mi je da me već godinama prati i pitao me zašto nisam produžio ugovor sa starim klubom i da li bih mogao zamisliti sebe da zaigram za Hanover? Kazao mi je da trebam doći na razgovor i probni trening, pa sam ja to uradio. Došao sam, razgovarao i trenirao sa njima, Treneru sam se jako svidio, pitao me je da li mogu ostati cijelu nedjelju da se dogovorimo o detalja ugovora. Ostao sam nedjelju dana, menadžeri su odmah napravili ugovor sa klubom. Nadam se da ću vrlo brzo ući u kadar Hanovera koji sada igra u drugoj Bundesligi i da ću na najbolji način pokazati sve što znam. Malo je problem što nisam neko vrijeme trenirao sa starim klubom, jer nisam produžio ugovor, pa će mi trebati malo vremena da se stabilizujem i kondicionalno pojačam”, kazao je Ensar Škrijelj.

Ensar je odlučio nastupati pod zastavom Bosne i Hercegovine, a igra na poziciji centarfora. Ovog mladog momka, sigurni su skauti, očekuje blistava karijera i puno golova u najelitnijem fudbalskom društvu Njemačke.

Pripremio: Hamza Škrijelj

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here