Održana tribina u organizaciji IKC Bošnjaka u Beču

0
841

U novootvorenom bečkom džematu “Sandžak” održana je tribina u organizaciji IKC Bošnjaka u Beču. Gost večeri i predavač bio je predsjednik Mešihata IZ-e muftija dr. Mevlud ef. Dudić. Program je otpočeo učenjem Časnog Kur’ana. Gost iz Sandžaka Hamza Škrijelj izveo je kasidu Muftiji, u znak sjećanja na rahmetli muftiju akademika Muamera Zukorlića.
Hor polaznika mekteba “Kamerun” prisutne je počastio sa par milozvučnih izvjedbi.
U uvodnoj riječi, imam džemata “Sandžak” Nihat ef. Gegić zahvalio se prisutnima na izdvojenom vremenu i poželio im ugodan boravak.

Prisutnima se obratio muftija dr. Mevlud ef. Dudić. Poseban i ponosan dan za sve Bošnjake Beča, istakao je.
“Danas su Beč i Islamska zajednica bogatiji za još jedan vakuf, trajno dobro. To će vam biti zalog kod Allaha na Sudnjem danu. Mnogi su danas ponosni što su dio ovog haira. I, zaista, nije što je naše, ali je zaista za ponos. Srce mi je puno i zaista sam ponosan”, kazao je muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Iskoristimo život prije nego li nastupi smrtni čas da što više dobra posijemo, dodaje muftija dr. Dudić. Sutra možda bude kasno.
“Mislio sam da ne mogu doći vremena da možemo čeznuti za nečim. Mislio sam, iskreno, da rahmetli Muftija ne treba da umre još najmanje 10 godina, ali evo, vidite, preselio je. O njemu sam pričao za vrijeme njegova života svojim odnosom prema njemu. Molim Allaha da mu se smiluje i ivede ga u Džennet. Velikan našeg vremena. Zato, braćo i sestre, sada vama govorim – iskoristite šansu da učinite što više haira. Ko zna da li ćemo već sutra imati prilike”, kazao je muftija dr. Dudić.

Ko vodi računa o svom imanu – Allah će mu dati lijep završetak, zaključuje Muftija.
“Iman je najvrijednija i najskuplja stvar koju možemo imati. Sve drugo možeš nadoknaditi, ali ako bez imana ostaneš – džabe si život proveo na dunjaluku”, podvukao je muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Šejh Muhammed Awad na kraju je proučio dovu.
Tribini su prisustvovali imami bošnjačkih džemata u Beču Mesud ef. Zukorlić, Fikret ef. Faković, te Nihat ef. Gegić, kao i predsjednik IKC-a prof. Mithat ef. Mujović.

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here