HO Bošnjaci Frankfurta i dijaspore uručili bajramske poklone štićenicima Centra za autizam i razvojne smetnje CODE

0
166

 Kako je i nedavno najavio u gostovanju za Sandžak televiziju prvi čovjek HO Bošnjaci Frankfurta i dijaspore Besim Fehratović, realizirana je akcija podjele bajramskih poklona za članove i štićenike Centra za autizam i razvojne smetnje CODE iz Novog Pazara. Uz igru i zabavu na novopazarskom Luna parku “Plava ptica”, štićenici centra Code imali su dan za pamćenje. Još jedan dokaz da naši humani Bošnjaci, ma gdje god bili, misle na sve kategorije društva.

“Kao i prošle i ove godine smo na Luna parku “Plava ptica”. Upriličena je dodjela bajramskih poklon paketića za našu djecu iz Centra za autizam i razvojne smetnje CODE. I ove godine poklon paketiće dodjeljuje nam HO Bošnjaci Frankfurta i dijaspore na čelu sa Besimom Fehratovićem, kojima se ovom prilikom posebno zahvaljujemo. Naša podrška danas su i mališani iz Dječije ustanove “Reuda” tako da smo danas imali prilike da se družimo svi zajedno, da se vozimo na Twisteru, da malo prođemo i kroz Kuću strave i užasa i kao što vidite jako se ljepo zabavljamo”, kazala je predsjednica Centra za autizam i razvojne smetnje CODE Azra Crnovršanin. 

Učešće u ovoj akciji uzela je i Dječija ustanova “Reuda” uručivanjem određene svote novca prikupljene od prodaje svojih rukotvorina i slika na trgu Gazi Isa-bega u sklopu projekta “Djeca djeci”. 

“Znate da smo prije nekoliko dana organizirali humanitarni projekat pod nazivom: “Djeca djeci” na trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru i obećali smo da ćemo dio sredstava izdvojiti za djecu ometenu u razvoju. Zato smo mi danas ovdje. Naši mališani su došli u ime svih polaznika vrtića Reuda dodijele dio sredstava koji smo sakupili. Zaista je velika sreća što grad Novi Pazar ima ovakve organizacije u cilju da se olakša ljudima koji su na neki način iskušani. Isto tako, mi kao ustanova sretni smo što smo dali makar mali doprinos i da tako izmamimo bar mali osmjeh. Svjesni smo da živimo u nekom čudnom vremenu kada nam se plasiraju neke iskrivljene i lažne vrijednosti i da to utiče poprilično loše na našu djecu, na našu budućnost. Zato mi kao Reuda vodimo računa da našu djecu na neki način odgajamo u duhu Kur'ana, sunneta, u duhu sadake i humanosti”, kazala je upravnica Dječije ustanove Reuda Elvira Mekić.

A mališani iz Reude imali su posebnu poruku za svoje drugare.

“Ja sam danas ovdje u ime svih drugara Reuda da podijelim radost sa ovom divnom dječicom. Drugari, volimo vas”, poruka je štićenicima Centra Code.

Nije ovo jedini projekat koji se planira za Centar za autizam i razvojne smetnje CODE u organizaciji HO Bošnjaci Frankfurta i dijaspore. Uskoro i realizacija projekta “Ljetnji kamp”. 

Pripremio – Hamza Škrijelj

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here