Formirano tijelo za izbornu registraciju Bošnjaka pri medžlisu Bayern

0
1007

Večeras je, pod pokroviteljstvom glavnog imama medžlisa Bayern, u prostorijama džemata Ikre u Minhenu formirano tijelo koje će se baviti podsticajem i tehničkim pomaganjem Bošnjaka koji bi uzeli učešće na Parlametranim izborima u domovini BiH, kao i drugim zemljama iz kojih naš narod dolazi.
Tijelo će sačinjavati predstavnici svih džemata i probošnjačkih udruženja koja djeluju na prostoru Bavarske.
U svom obraćanju prisutnim članovima i aktivistima, glavni imam Izet ef. Bibić istakao je da je cilj i zamisao formiranja ovog tijela da ljudima olakša ostvarenja njihovog prava na biranje onih za koje oni smatraju da ih mogu i trebaju predstavljati u društveno-političkom životu.
Medžlis, kao i ovo tijelo neće se baviti dnevnom politikom, niti će na bilo koji način sugerirati ljudima kome će dati svoj glas. To nije njegov zadatak. Glavni zadatak je da se pozovu, motivišu i stvore se tehničke olakšice našim ljudima za učešće u izbornom procesu i ostvarenju i realizaciji njihovih prava. Za koordinatora ovog tijela ispred medžlisa Bayern imenovan je Sanel Hotlovav, koji će kroz tim aktivista iz svih džemata i udruženja regije raditi na realizaciji zadatih ciljeva.

Medžlis Bayern

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here