Sandžačka dijaspora pruža nesebičnu podršku novom lideru SPP-a Usami Zukorliću

0
882

U ime Zajednice sandžačke dijaspore, kao i u svoje lično ime želim da uputim najsrdačnije čestitke Usami Zukorliću na izbor za funkciju predsjednika Stranke pravde i pomirenja uz iskrene želje da nastavi putem našeg velikana muftije Zukorlića.

Ne trebamo nikada zaboraviti da je svojim predanim, višedecenijskim angažmanom akademik muftija Zukorlić iza sebe ostavio veliki broj obrazovnih institucija i veoma značajnih organizacija, ali i veliki broj vrlo sposobnih ljudi koji će naći načina da prebrode sve poteškoće na putu ka ciljevima koje je za života promovisao muftija Zukorlić. 

Drago nam je što je glavni odbor SPP-a izabrao mladog, perspektivnog, mudrog i veoma obrazovanog čovjeka kako bi zajedno sa svojim timovima i sposobnim ljudima nastavio da bude na usluzi našem narodu.

Poštovani Usame, u sandzačkoj dijaspori imaš punu podršku i mi ćemo, ako Bog da, nastaviti svim snagama da pomažemo pozitivne procese i projekte u Sandžaki baš onako kao što smo to radili prethodnih decenija. Hiljade aktivista i stotine biznismena iz raznih evropskih zemalja su spremni da pruže svaki vid podrške našem pokretu.

Svjesni smo da je odlazak Muftije ogroman gubitak za sve nas, međutim ljubav prema njemu kao čovjeku koji nam je riječima i djelima promovisao Božju riječ će nam biti trajna inspiracija da nastavimo još jače i bolje na putu očuvanja vjerskog, kulturnog i nacionalnog identiteta. Naš put dobra, pravde, pomirenja i plemenitih ciljeva nema alternativu.

Predsjednik ZSD
Mithat Mujović

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here