Svečano otvorenje prostorija džemata Nur u Landshutu

0
434

Vrijedni aktivisti džemata Nur iz Landshuta, odmah nakon registracije kod gradskih vlasti krenuli su u potragu za džamijskim prostorom. 

U rekordnom roku su našli i opremili svoje džamijske prostorije koje su 20.06.2021 svečano otvorili uz prisustvo mnogobrojnih džematlija i predstavnika Medžlisa Bayern.

Na samom početku svečanosti članovi odbora džemata su upoznali musafire, a i prisutne vjernike o načinu i nastanku džemata i uređenja prostorija. 

Mufid ef. se u svom obraćanju posebno zahvalio delegaciji Medžlisa koju je predvodio Izet ef. Bibić, a koju su činili  Bahrudin ef. Omeragić, imam džemata Augsburg i pomoćnik glavnog imama Medžlisa Bayern, sekretar Medžlisa Mumin Salihovic, te Haris ef. Brzika imam – iz džemata Regensburg. 

Mufid ef. se posebno ispred džamijskog odbora zahvalio glavnom imamu Medžlisa za nesebičnu pomoć koju je svo vrijeme pružao tokom formiranja džemata. Zatim je blagajnik džemata Nur uručio posebnu zahvalnicu Izet ef. Bibiću da kojeg, kako reče, nije bilo možda – ne bi bilo ni ovog džemata. 

Haris ef. Brzika pohvalio je rad vrijednih Bošnjaka u Landshutu koji je danas krunisan džematskim prostorijama. 

Na kraju obratio se glavni imam Izet ef. Bibić koji je u svom emotivnom govoru istakao važnost džemata i okupljanja Bošnjaka na jednom mjestu. 

“Ovo je historijski iskorak za Bošnjake u Landshutu i zato pozivam sve Bošnjake u ovo gradu da budu dio ovog velikog haira”, kazao je Izet efendija. 

Nakon dove nastavljeno je prelijepo druženje i muhabet sa članovima ove vrijedne zajednice.

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here