Čestitka ZSD-a povodom Dana zastave Sandžaka

0
848

U ime ZSD kao i u svoje lično ime, svim Bošnjacima čestitam 11. maj – Dan zastave Sandžaka, sa željom da nastavimo ostvarivanje pobjeda na svim nivoima ličnog, porodičnog i društvenog djelovanja.

Uprkos pandemiji i epidemiološkim mjerama koje su prilično ograničile normalno životno funkcionisanje, te brojnim drugim poteškoćama sa kojima se suočavamo kao narod u Sandžaku i dijaspori, mi i dalje snažno idemo prema naprijed, uvjereni da smo generacija ponosnih sandžačkih sinova koji na temelju iskrenosti, dobrote, hrabrosti i odgovornosti grade zajednicu ostavljajući pozitivne tragove iza sebe.

Naši sandžački Bošnjaci koji žive u Beču, Minhenu, Frankfurtu, Parizu i drugim evropskim gradovima, a koji Sandžak nose u srcu i mislima, pokazuju svojim aktivnostima i posebnim djelima da su istinski sandčački bajraktari.

Uzimajući u obzir da je mjesec ramazan dodatno ojačao svijest o našim duhovnim vrijednostima koje su temelj našeg napretka, te da nas u narednim danima očekuju dani bajramskih radosti, potrudimo se da budemo promoteri lijepe riječi, dobrote i milosti.

Neka nam je hairli naš nacionalni blagdan.

Predsjednik ZSD
Mithat Mujović

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here