HO Er-Rizk upriličila humanitarni koncert za jetime Sandžaka

0
655

Humanitarna organizacija Er-Rizk koja djeluje u okviru IKC Bošnjaka u Beču organizirala je humanitarni koncert duhovne muzike “Za jetime Sandžaka”. Sav prihod od ulaznica sa koncerta išao je u humanitarne svrhe, obzirom da ova humanitarna organizacija stipendira vise od 50 jetima u Sandžaku.

Ispred HO Er-Rizk obratio se predsjednik Mursel Šalja. On je istakao da je tim humanitarne organizacije pobjednički tim, zahvalivši se pritom svima za nesebičan doprinos.

“Ovo je veliki tim. Pobjednički tim koji čini veliki hair. Hvala Allahu koji nam je podario svijest da brinemo o onima kojima je naša pomoć prijeko potrebna. Sa ovog mjesta činim dovu uzvišenom Allahu za sve one koji daju svoj doprinos. Posebno smo ponosni na projekat stipendiranja jetima. Zahvaljujući vama pomažemo i stipendiramo 50 jetima i nekoliko medresanata. Pomažemo rad vakufskih kuhinja, kao i izbjeglice iz Sirije. Hvala svima što ste dio tima”, kazao je Šalja Mursel.

Mursel Šalja

Izvjedbama sevdaha prisutne je oduševila mlada Almedina Đekić iz Novog Pazara. Nakon nje dječijim i tradicionalnim igrama predstavili su se polaznici dječije grupe Iki Wien.
Izvođač duhovne muzike Hamza Škrijelj bio je gost večeri. Kao svoj na svome, obzirom da je čest gost Bošnjaka Beča svojim izvjedbama ponovo je oduševio prisutne goste.
U kulturno-umjetničkom programu nastupili su još i mladi izvođač sevdaha Denis Lakota, hor Medžlisa Istok, te hor Kamerun.

Hor Kamerun
Hamza Škrijelj
Almedina Đekić
Denis Lakota
Hor medžlisa Istok
Dječija grupa KUD-a Iki Wien

U obraćanju prisutnima predsjednik Zajednice sandžačke dijaspore i predsjednik IKC Bošnjaka u Beču prof. Mithat Mujović je poručio da su snaga svih institucija koje djeluju u Beču brojni donatori koji su od prvog dana pa do dan danas ostali svjesni emaneta u koji ulažu.

“Veliku zahvalnost dugujemo našim majkama, našim sestrama i hanumama. One su srce našeg društva. Allaha molim i da nagradi sve naše donatore. Mi ih znamo, vi ih možda ne znate, ali ono što je najbitnije Allah Uzvišeni ih zna. Dvadeset godina će sad od kamena temeljca našeg prvog džemata El-Iman ovdje u Beču, a oni niti jednog trena nisu posustali, svakog trena bili su rame uz rame sa nama. Radosni smo što ste svojim ulaznicama učestvovali u ovom projektu, Allaha molim da tako nastavimo i u budućnosti. Ovo ne bismo mogli uraditi bez vas, zato, Uzvišeni nam je Svjedok, mi vam činimo dove, a da vi zato i ne znate”, kazao je prof. Mujović.

Predsjednik ZSD-a Mithat Mujović

Mladi Muhamed Džanković i Hanan Zukorlić izveli su ilahiju “I ti budi Ibrahim”, a nakon njih tradicionalnim igrama iz Sandžaka predstavili su se članovi KUD-a Iki Wien.

KUD Iki Wien
Almedina Đekić

Sevdalinkom “Razbolje se sultan” mlada Almedina Đekić zatvorila je ovu predivnu večer. Zadovoljna lica prisutnih na svemu što su imali prilike vidjeti i čuti ove večeri uz poruku da će ovakve i slične manifestacije nastaviti da budu tradicija Bošnjacima Beča.

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here