Projekcija filma:”Bošnjaci – genocid u kontinuitetu u Štutgartu

0
458

U subotu, 20. jula 2019. godine u Stuttgartu održana je projekcija filma: “Bošnjaci – genocid u kontinuitetu”, autora Avda Huseinovića.

Nakon prikazivanja filma održano je predavanje na temu: “Identitet Bošnjaka”. Predavanje su održali gosti iz Amerike i Bosne i Hercegovine. Jasnom porukom, a koja je potkrijepljena historijskim činjenicama, ukazali su na važnost bošnjačkog jedinstva koje je najvažniji faktor opstanka našeg naroda.

Autor filma “Bošnjaci – genocid u kontinuitetu” Avdo Huseinović naglasio je važnost filma kao i to da je od neizmjernog značaja očuvanje sjaćanja na genocid koji se desio bošnjačkom narodu.

Urednik internet stranice Bošnjaci.net gospodin Esad Krcić naglasio je da se Bošnjaci kao narod ne smiju dijeliti ni po kojoj osnovi, a posebno ne po geografskoj, na Sandžaklije i Bosance. Publika je gromoglasnim aplauzom podržala ovaj stav.

Profesorica dr. Fahra Fejzić također se obratila prisutnima. Ona je u svom izlaganju ukazala na brojne nedostatke na polju bošnjačkog jedinstva i ponudila savjete koji mogu koristiti u budućnosti svima koji ulaži trud u očuvanju bošnjačkog indetiteta.

Skupu su prisustvovali Bošnjaci iz cijele Njemačke. Također gosti iz Luksemburga etnolog Sulejman Aličković, te predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice Asmir Bihorac, kao i brojne visoke zvanice.

Autor: Asmir Bihorac

Pripremio: Hamza Škrijelj

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here