DŽEMAT KOSOVSKIH BOŠNJAKA U ŠVICARSKOJ

0
786
  image (1)U subotu 9. aprila 2016.godine, u Džematu kosovskih Bošnjaka Wallisellen (Švicarska) održano je predavanje na temu: “Islamska porodica kao najzdravija ćelija društva” u organizaciji ZSD i BKZ Švicarske. Predavač je bila dr. Mersada Nuruddina Agović predsjednica Bošnjačke kulturne zajednice u BiH.
,,Afirmacija vrijednosti islamske porodice od ključnog je značaja za razvoj zdravog i stabilnog društva” – kazala je dr. Agović, te navela primjere uspješnih porodica, značajnih žena u povijesti islama i njihovih uloga u vremenu u kojem su živjele.
Tokom izlaganja tretirani su porodični odnosi: odnos roditelja prema djeci, djece prema roditeljima, bračna prava i dužnosti, odnos prema drugim starijim članovima porodice, pojam uže i šire porodice, značaj porodice u izgradnji društva itd.
Džematlijke džemata kosovskih Bošnjaka Wallisellen aktivno su učestvovale u donošenju zaključaka iz teme, te istakle našu opću društvenu potrebu za pravilnim odgojem mladih generacija i njihovu afirmaciju u tom svjetlu.
M. S.
 imageimage (3)

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here