ZSD čestita dr. Dudiću izbor za predsjednika Mešihata

0
558

izbor predsjednika mesihata 13Predsjedniku Mešihata IZ-e u Srbiji dr. Mevlud ef. Dudiću

Uvaženi dr. Mevlud ef. Dudiću

U ime ZSD kao i  svoje lično ime želim da Vam čestitam izbor za predsjednika Mešihata IZ  u Srbiji kao još jedan emanet za koji smo ubjedjeni da ćete ga obavljati savjesno, odgovorno i profesionalno kao i ranije emanete koji su vam bili povjereni.

Prije dvije decenije IZ je bila poput tek zasadjene biljke koja je uspjela uprkos snažnim vjetrovima iskušenja da naraste u čvrsto stablo zahvaljujući timu vrijednih imama, profesora i svih uposlenika IZ na čijem čelu je bio hrabri, pronicljivi i mudri muftija Muamer ef. Zukorlić.

Danas IZ kao čvrsto stablo sa dubokim korjenima i visokim granama prema nebu ima prelijepe plodove  od kojih su: vrtići, medrese, Fakultet za islamske studije, Škola Kur'ana,  izdavačka djelatnost el-Kelimeh, vakufske kuhinje, humanitarna organizacija Hajrat,  Glas Islama, MOK, ZSD, i mnogi drugi prekrasni plodovi.

Uvaženi predsjedniče Mešihata, ubjedjeni smo da ćete nastaviti putem vraćanja i jačanja jedinstva u IZ, kreiranja novih programa, pokretanja novih projekata  kao i  umrežavanja svih potencijala naših alima kako bi svi zajedno uspjeli da promovišemo IZ u najboljem svjetlu budeći i snažeći vjersku svijest kod našeg naroda.

Želimo Vam veliki uspjeh u budućem radu i obavještavamo Vas da imate puno podršku sandzačkih Bošnjaka iz dijaspore koji se nikada nisu dvoumili kada je podrška IZ u pitanju.

Uz mahsuz selam

Predsjednik ZSD

Mithat Mujović

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here