ZSD osuđuje medijsku hajku na ličnost Muftije Zukorlića

0
504

logo zsdZbog sve učestalijih napada na ličnost muftije Zukorlića i tendencioznih medijskih izvještavanja  Zajednica sandzačke dijaspore izdaje:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Najoštrije osudjujemo tendenciozno i neprofesionalno izvještavanje medija i učestale napade na ličnost muftije te zbunjivanje javnosti o onome što se dešava u Sandzaku posljednjih dana.

Beogradski mediji ne prestaju da nas iznenadjuju stalnim i novim pokušajima omalovažavanja i satanizacije lika muftije Zukorlića.

Našem narodu u zemlji i dijaspori je dobro poznata borba muftije Zukorlića na putu budjenja vjerske, kulturne i nacionalne svijesti kod Bošnjaka u protekle dvije decenije.

Muftija je postao simbol bosnjačkog otpora i borac za bošnjačka prava i očito da su prorežimske struje kao i beogradski režim vidjeli opasnost u brzom budjenju bošnjačkog naroda kao i u stabilnim vjerskim, kulturnim i obrazovnim instituijama u Sandzaku te ne birajući sredstva svom snagom pokušavaju uzdrmati postojeće sisteme.

Svjesni smo da je ovo teška borba koja zahtjeva izdržljivost i mudrost zato poručujemo našem narodu da ne nasjeda na provokacije beogradskih i nekih sandzačkih medija te da nastavi mirnim putem borbu za ostvarivanje vizije muftije Zukorlića koja se ogleda u vraćanju ponosa bošnjačkom narodu.

U ime sandzačkih Bosnjaka koji žive u dijaspori dajemo punu podršku muftiji Zukorliću i spremni smo svim raspoloživim demokratskim sredstvima pomoći Bošnjacima u Sandzaku

 U Beču, 27.03.2013.

Predsjednik ZSD

Mithat Mujović

 

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here