Djecija priredba u BKZ „ Sandzak „ Wetzikon

0
720

Dokaz da su djeca nase najvece blago ovoga svijeta jeste priredba koja je u subotu, 16 februara uprilicena u prostorijama Bosnjackog kulturnog centra „ Sandzak „ iz Wetzikona. Priredba je organizirana upravo na inicijativu nasih najmladjih clanova dzemata koji su posjetioce pocastili lijepim ucenjem Kur`ana , ilahija i kasida kao i recitacijama.

Ideja ove priredbe jeste nastojanje da se nama odraslima posalje poruka  i pokaze primjer kako trebamo njegovati i praktikovati islam, kao nasu lijepu vjeru, u svim segmentima zivota. Postovati njegova nacela i slijediti sunnet naseg Poslanika s.a.v.s. Da bi priredba bila sto bolje organizirana, pomoc nasim malisanima je ponudio uvazeni musafir ef. Rafet Zornic koji nas je kasnije pocastio ugodnim i korisnim predavanjem a po zavrsetku priredbe, prisutni gosti i clanovi dzemata mogli su se posluziti raznim kolacima koje su nase vrijedne hanume pripremile za tu priliku.

Veliko je zadovoljstvo i bogatstvo kada u vremenu u kojem zivimo uvidimo da smo, uz veliki sopstveni trud i pomoc  Uzvisenog Allaha dz.s, uspjeli nasu djecu usmjeriti da koracaju stazama islama. Zato ih, svojim stalnim bodrenjem, savjetovanjem i zdravom komunikacijom trebamo podrzavati i nastojati da tokom svog zivota nastave hodati tom istom stazom mira, spasa i Allahovog dz.s. zadovoljstva.

Foto-Dzenad Hodzic

Tekst-Alma Hodzic

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here