Mevludska svečanost u Minhenu: “Tebi, ja Resule”

0
482

U povodu 12. Rebiu-l-evvela,  dana rođenja Poslanika s.a.w.s, Islamska zajednica – Džemat Fedžr organizirala je veoma bogat program. Džamijske prostorije su bile premale da prime sve one koji su željeli da ove Mubarek momente provedu sjećajući se Poslanika s.a.w.s., usljed čega je, nažalost, veliki  broj naših džematlija nisu mogli prsustvovati mevludskoj svečanosti. Molimo Allaha dž.š. da ih obilato nagradi i molimo Allaha dž.š. da uskoro uđemo u našim većim prostorijama.

Skup je otvoren učenjem Kur'ana koje je započeo polaznik Škole Kur'ana časnog u Minhenu Asmir Hot. Zatim je Izet ef. Bibić poselamio musafire, imame Bahrudina ef. Omeragića (Džemat Augzburg), Mirza ef. Džafić (Džemat Tevhid) Davud ef. (Džemat Kustajn) kao i mnogobrojne džematlije. Skupu se obratio Mirza ef. Džafić koji je tokom obraćanja naglasio važnost  ljubavi spram Poslanika s.a.w.s.

Nakon obraćanja Mirza ef., učešće u programu su uzeli članovi hora Fedžr. Nakon izvedbe ilahija džematlije je poselamio glavni imam za regiju Bayern Bahrudin ef. Omeragić koji se u svom obraćanju osvrnuo na važnost slijeđenja Poslanika s.a.w.s.

Mirza Livaković je svojim melodičnim glasom poručio jedan dio Mevluda. Zatim je Izet ef. Bibić  u svom jako emotivnom predavanju govorio o osobinama Poslanika s.a.w.s. Dovu je na kraju proučio Šaban ef. iz Makedonije koji je boravio u posjeti Albanskom džematu.

Nakon programa druženje se nastavilo do duboko u noć.

Molimo Allaha dž.š. da obilatom nagradom nagradi sve one koji su svojim prisustvom upriličili ovaj Mubarek skup, kao i one koji su se nažalost zbog nedovoljno velikog džamijskog prostora morali vratit.

Media Fedžr

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here