Delegacija Turske vlade posjetila Džemat u Parizu

0
495

2013-01-16 Delegacija Turske vlade posjetila D_emat u ParizuU Srijedu, 16. januara 2013. Bošnjački vjersko-kulturni centar « Džemat Paris » posjetio je predsjednik vladinog ureda republike Turske za odnose sa dijasporom i bratskim narodima (T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı), gospodin Kemal Jurtnač, kao i parlamentarac prof.dr. Sejit Sertčelik.

Oni su u razgovoru sa predsjednikom džematskog odobra u Parizu, zatražili bližu saradnju Bošnjaka, Albanaca i Turaka u Parizu na vjerskom, kulturnom i političkom planu.

Zajednički je stav da stanje naših bratskih naroda u Evropi treba biti bolje, te da na tom planu trebamo pružiti ruke jedni drugima, te zajedničkim snagama graditi bolju budućnost.

Evropa je naš dom, kao takvu je trebamo prihvatiti i u njoj trebamo graditi svoju budućnost, boreći se da i naše zemlje : Turska, Bosna i Hercegovina, Albanija, Kosovo, Sandžak, Srbija, Crna Gora i Makedonija budu što prije u Evropskoj uniji – jasan je stav Turske vlade.

Izražena je podrška Svjetskom bošnjačkom kongersu, koji ce zasigurno raditi na ostvarivanju jedinstva Bošnjaka i bratskih naroda u svijetu.

Prenijeti su i mahsus-selami uvažnog premijera republike Turske, gospodina Redžepa Tajiba Erdogana, bošnjacima i albancima u Parizu.

CCB-Dzemat Paris

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here