Omladinsko putovanje u Beč

0
525

U organizaciji Zajednice sandžačke dijaspore, od 1. do 4. novembra 2012. godine organizirano je kulturno-edukativno putovanje u Beč.

Domaćin pedeseterice omladinaca iz gradova Sandžaka bio je predsjednik ZSD-a Mithat Mujović, koji je sa džematlijama džemata El-Iman i El-Ihsan koji djeluju u Beču te aktivistima ZSD-a, upriličio nesvakidašnje druženje uz bogat edukativni sadržaj.

Tokom trodnevnog zijareta Beču, vođeni Ademom Hasanovićem, sandžački omladinci su imali prliku upoznati se sa glavnim znamenitostima Beča, islamskim centrima, kulturno-historijskim spomenicima na kojima se djelimično nalaze i elementi islamske kulture, bošnjačkim institutima i organizacijama koje se bave pitanjima i potrebama Bošnjaka koji žive u Beču.

Pored obilaska znamenitosti u hotelskim prostorijama na Sankt Coroni, gdje su sandžački omladinci bili smješteni, po predviđenom planu održani su sohbeti i seminari, koje su vodili Mithat Mujović i Adem Hasanović.

Nakon tri aktivna dana za polaznike ovog putovanja, domaćini su u večernjim satima 4. 11. 2012. godine musafire ispratili put Sandžaka koji će u domovini prenijeti utiske i nova saznanja sa ovog edukativnog putovanja.

S. Fetic (Mesihat.org)

Ostavi odogvor

Please enter your comment!
Please enter your name here